Njega kože ruku

Lead photoPhoto border

Dolaskom hladnijih mjeseci stižu i najveći zimski neprijatelji kože ruku: niske temperature, vjetar i suh zrak u zatvorenim prostorima. Koža postaje gruba, hrapava i ispucana, čak i kod osoba koje inače nemaju problema s kožom ruku. No, neugodan osjećaj brusnog papira prilikom rukovanja može se i izbjeći !

Ruke nisu u opasnosti samo zimi, one su najizloženiji i najkorišteniji dio tijela, tako da su neprestano izložene različitim štetnim utjecajima. Agresivna sredstva za čišćenje, UV zrake, suha klima, vjetar i hladnoća, izazivaju gubitak masnoće i vlažnosti. Prirodni gornji sloj kože ruku vrlo je tanak, toliko da prečestim pranjem jednostavno nestaje! Kada perete ruke, izbjegavajte vruću vodu jer ona jako isušuje kožu, umjesto toga perite ruke u mlakoj vodi, s blagim sapunom te ih nakon pranja dobro osušite, u protivnom će, zajedno s vodom, isprariti i sva vlaga iz kože. Nakon pranja ruke valja namazati. Pravilno odabrani proizvod za njegu ruku trebao bi povećati elastičnost kože, istovremeno je hraniti i hidratizirati. Holyplant krema za ruke pruža svakodnevnu njegu i zaštitu kože ruku, a istodobno jača nokte i štiti ih od lomljenja. Sadrži bademovo ulje, koje zagladuje kožu, te pantenol i glicerin koji djeluju umirujuće. Također, Pantexol Plus krema djeluje kao antiseptik sprečavajući razvoj infekcije kod različitih površinskih rana i povreda. Lako se nanosi i ne peče.

Kako još sačuvati kožu ruku? Nošenjem rukavica kada upotrebljavate kemikalije, jer ih tako štitite od iritacija, isušivanja i crvenila. Također, ne morate ići u salon da biste svojim vrijednim rukama priuštili masažu i na taj način poboljšali cirkulaciju. Namažite ih hranjivom kremom ili s par kapi maslinovog ulja, te lagano izmasirajte. A jednom tjedno, prije upotrebljavanja kreme, ne bi bilo naodmet da im priuštite i nježni piling.

Nakon što uklonite odumrle stanice, koža više neće biti tako gruba na dodir, a njegujujće i hranjive tvari iz krema bolje će se upiti. Za piling slobodno možete koristiti morsku sol upotpunjenu s par kapi maslinovog ulja.

Kako su ruke neprekidno izložene svim mogućim vremenskim neprilikama, na njima su tragovi starenja najvidljiviji. Upravo zato se smatraju jasnim pokazateljem pravih godina. Zašto ih, redovitom njegom, ne biste prevarili?

Vezani proizvodi